De zuurstofplant en oeverplant Lidsteng in bossen

  • Model: De zuustofplant en oeverplant Lidsteng in bossen online kopen.
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 2,95€ per stuk

  • Excl. BTW: 2,95€

Het minimum te bestellen aantal is 10

Lidsteng

 

Lidsteng is zowel een oeverplant als een zuurstofplant. Begint als eerste en stopt als laatste. Lidsteng kan zelfs nog vaak gevonden worden in het ijs. Het is zeker een aanrader voor iedere vijver. Dit omdat deze plant zorgt voor een voorsprong van de waterplanten ten opzichte van de algen in de vijver. Zeker bij een kwakkelend voorjaar, met temperaturen tussen 7-12 graden.

Bij deze omstandigheden groeien de algen. Deze algen kunnen er voor zorgen dat de waterplanten een achterstand krijgen op de groei.

Lidsteng groeit echter bij deze temperaturen van 7-12 graden wel, samen met de Waterviolier. Glanzend fonteinkruid, wat bekend staat als beste zuustofplant groeit echter pas bij een temperatuur van 15 graden. Dus in deze omstandigheden van 7-12 graden zorgt de Lidsteng al voor zuurstof.  Daardoor kunnen er meer afbraakprocessen in gang worden gezet. Komen er weer voedingstoffen vrij. En deze voedingstoffen zullen dan worden genuttigd door de Listeng . Hierdoor krijgen de algen minder kans om te groeien

2e voordeel van Lidsteng is: In oktober of november is het te koud voor veel waterplanten, deze trekken zich volledig terug, ook Glanzend fonteinkruid.

In deze maanden komen er wel bladeren in de vijver. Deze moet ook worden verteerd en worden omgezet. Hiervoor is zuurstof nodig, die de bacterïen weer gebruiken, voor deze omzettingen. Lidsteng is de zuurstofplant die de oplossing brengt, Lidsteng groeit nog in deze omstandigheden. Daarom Lidsteng voor uw vijver.  

 

Minimale afname bevat 10 bosjes Lidsteng.

 

Wetenschappelijke naam: Hippuris vulgaris  
Groeihoogte: 0-80 cm 
Bloeitijd: Mei-Augustus

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Tags: Lidsteng, Hippuris vulgaris, zuurstofplant, vijverplant, oeverplant, zuurstofplanten, vijverplanten, oeverplanten, wintergroen